Cunoaşteţi-L negreşit

În Liturghie e puterea noastră împotriva puterilor vrăjmaşilor, biruinţa noastră asupra celor ce ne-au biruit adeseori prin patimile noastre, curăţia de necurăţiile noastre, lumina sufletelor noastre, sfinţenia, slava noastră, nădejdea şi întărirea noastră.

Cât de mult s-a apropiat de noi Domnul prin întrupare! Îl gustăm, Îl mâncăm, Îl respirăm, ne îmbrăcăm în El! O, ce minunată îmbrăcăminte, preafrumoasă, nestricăcioasă, paşnică, desfătătoare, caldă, luminoasă, întăritoare sufletului!

Sfântul Duh, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, precum şi Cauza şi Izvorul Lor, Dumnezeu Tatăl, sunt aproape de noi ca nimic altceva în lume. Ei sunt deasupra noastră, în noi şi prin noi, îndeosebi în timpul dumnezeieştii Liturghii. Mai cu seamă Sfântul Duh, Care a venit în lume prin Domnul nostru Iisus Hristos, este totdeauna cu noi, mai ales în timpul săvârşirii Liturghiei: ca un văzduh duhovnicesc extrem de pur, ca o lumina şi ca o căldura vitală, ca un untdelemn, ca o hrană şi o băutură duhovnicească, ca o curăţie, ca o pace, ca o luminare, ca o bună-mireasma, ca o iubire; ca o îndrăzneală şi bărbăţie, ca o dulce nădejde, ca o putere de-viaţă-făcătoare, ca o forţă ieşită din noi înşine, ca o răsuflare curată, ca o aromă preadulce, care îi atrage pe toţi la Sine şi la cei în care se afla Ea, că o dulceaţă de neînchipuit, că o minune de care se îndulceşte întreaga fiinţa a omului, că o frumuseţe duhovnicească, care împodobeşte minunat sufletul şi trupul omului cu podoabă nestricăcioasă. Iată ce vistierie de bunătăţi duhovniceşti ce Duh creator, ziditor şi sfinţitor, a mijlocit pentru noi Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Cunoaşteţi-L, cunoaşteţi-L negreşit toţi creştinii ortodocşi pe Binefăcătorul vostru dumnezeiesc, de-viaţă-făcător, curăţitor, sfinţitor, luminător şi întăritor; iubiţi-L, cinstiţi-L, împreună cu Tatăl şi cu Fiul Tatălui, Iisus Hristos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s