Da-mi Doamne inimă curată, bărbătească, viguroasă şi puternică

Doamne, începe astăzi al şaptelea an de când, cu nevrednicie îţi slujesc ţie, împăratului Cel fără-de-început, Cel ce eşti mai înainte de veci; de când stau cu înfricoşare înaintea prestolului Tău de-viaţă-dătător, de când mijlocesc pentru mine însumi şi pentru poporul Tău, pentru a ne curăţi toţi de păcate; şapte ani de slujire a cereştilor, preacuratelor, atotrăscumpărătoarelor, dumnezeieştilor şi înfricoşătoarelor Tale Taine, de slujire a dreptăţii, a nestricăciunii, a vieţii veşnice, a înnoirii şi îndumnezeirii, în slujirea cea mai înaltă adusă Dumnezeirii, alta mai sfântă şi mai înaltă nefiind pe lume.

Ajută-mă în slujirea aceasta, în toată ziua şi în tot ceasul şi să mă păzească harul Sfântului Tău Duh de orice păcat, împreună cu sfinţii!

Da-mi Doamne, pentru această slujire, inimă curată, bărbătească, viguroasă şi puternică; un organ al limbii bine grăitor; o înfăţişare cuviincioasă, liniştită, sigură, fă-mă să stau înaintea prestolului Tău cu frică, cu dragoste şi extremă recunoştinţă, cu duh arzător.

Fă să mă rog pentru mine însumi şi pentru toţi oamenii cu sinceritate, să Te laud şi să-ţi mulţumesc în numele tuturor inimilor şi buzelor înflăcărate. Să săvârşesc, să folosesc şi să predau Sfintele Taine cu frică şi cu mare iubire. Dă-mi-le Doamne, ca să-ţi slujesc ţie, prin puterea ce mi-a fost dată în toate zilele vieţii mele. Amin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s