Creştinul ortodox are nevoie de un puternic ajutor de sus

Aşadar, apartenenţa la Biserica lui Hristos, al cărei cap este atotputernicul împărat, Biruitorul iaduluui, Iisus Hristos, este o condiţie indispensabilă. împărăţia Lui este Biserica care duce război cu incepatoriile şi cu puterile şi cu stapaniile întunericului veacului acestuia, cu duhurile răutăţii din văzduhuri, care alcătuiesc un imperiu organizat artificial şi duc mare iscusinţă, inteligentă, precizie şi forţă război cu toţi oamenii, cunoscandu-le preabine toate patimile şi apucăturile.

În acest război nici omul singur, dar nici o comuniune mare, însă neortodoxă şi acefală, adică fără a-L avea drept cap pe Hristos, nu poate face nimic în faţa unor vrăjmaşi atât de vicleni, de subtili, mereu în ofensivă, care au învăţat cum nu se poate mai bine ştiinţa războiului lor. Creştinul ortodox are nevoie de un puternic ajutor de sus, de la Dumnezeu şi de la sfinţi, oşteni ai lui Hristos care au biruit pe duşmanii mântuirii cu puterea harului lui Hristos ; dar şi de la Biserica pământească, drept-măritoare, de la păstorii şi dascălii ei, şi apoi de la rugăciunea obştească şi de la Taine.

Iată deci cine este ajutoarea creştinului în războiul cu vrăjmăşii văzuţi şi nevăzuţi: Biserica lui Hristos, căreia, cu mila lui Dumnezeu îi aparţinem, şi noi. Catolicii au născocit un cap nou, înjosind astfel Capul unic şi real al Bisericii, pe Hristos; luteranii au căzut şi au rămas fără cap; anglicanii aşijderea; ei nu au Biserică, comuniunea cu Capul Bisericii a fost ruptă, ei s-au lipsit de ajutorul cel atotputernic, iar Veliar se războieşte  cu ei cu toată lumea, şi cu viclenia, tinandu-i pe toţi în trufia şi în pierzania lor. Necredinţa în Dumnezeu şi viaţa în desfaru pierde mulţime de oameni.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s